Informatie Intocht 2022

INTOCHT SINTERKLAAS

ZONDAG 19 NOVEMBER 2023

DE ROUTE IS BEKEND!

Zondag 19 november komen Sint en de Pieten aan in Haarlem.


De intocht bestaat uit twee delen: een waterroute waarbij Sint Haarlem binnenvaart en een rondvaart door de stad maakt en een landroute waarbij Sint en de Pieten vergezeld door muziek door de stad lopen. Bekijk hieronder de route en bijbehorende tijden.


Let op: de tijden zijn richtlijnen en kunnen iets afwijken. Het kan daarom gebeuren dat Sint iets eerder of later is. Hou hier rekening mee als je de intocht bezoekt!Sinterklaas zal rond 12.00 uur met de stoomboot (vanuit de richting Heemstede) over het Spaarne de stad invaren om rond 13.00 uur vervolgens bij de Koudenhorn aan te leggen.


Na een korte stop, zal de Sint te paard zijn tocht vervolgen. De route zal starten op de Koudenhorn en daarna via het Spaarne, Damstraat, Grote Houtstraat, Proverniershofje, Gierstraat, Gedempte Oude Gracht, Zijlstraat, Nieuwe Groenmarkt, Krocht en Smedestraat rond 14.15 uur eindigen op de Grote Markt waar weer een feestelijke bordesceremonie met de Haarlemse Burgermeester plaats zal vinden. 


Daarna kunnen alle kids Sinterklaas een handje geven, een tekening afgeven of met Sint op de foto gaan. Sinterklaas zal tot 16.00 uur op de Grote Markt aanweaig zijn.Verkeershinder
Bewoners en winkeliers die langs de route wonen, dienen rekening te houden met verkeershinder door tijdelijke afsluiting voor publiek. Bezoekers wordt aangeraden om te voet of op de fiets te komen.